A valenciai hétvége utolsó napja a 125 köbcentisek 20 perces bemelegítő edzésével kezdődött, a tegnapi száraz időmérő után – a változatosság kedvéért – ismét nedves aszfalton, esőgumikkal. Peti ügyesen elkapta a ritmust, jó helyeken motorozott, bár egyszer ki kellett állnia, mert gond volt a tapadással, ezt próbálták orvosolni. Aztán nagyon megerősödött a szél, és nem sokkal a vége előtt, a pálya első kanyarjában a magyar versenyző kicsúszott. Ezzel együtt a 27. helyen zárta a warm-upot.

A versenyre felszáradt a pálya, csak néhány vízfolt maradt, így mindenki slick gumikkal rajtolt. A futam eleje nagyon nehéz volt Peti számára, nem találta a ritmust, az új gumikkal nehézkes volt a fordulás, de ahogy elkezdtek kopni az abroncsok, egyre könnyebb volt a megfelelő íven tartani a motort. Így a verseny második felében igazán szép motorozást láthattunk a fiatal versenyzőtől, aki a 18. helyen végzett.

Sebestyén Peti: „Nehéz hétvége volt, az időjárási körülmények egyáltalán nem kedveztek, folyamatos változás volt, mára még a szél is megérkezett. Sok idő elment az állítgatásokkal, és bizony nekem is idő kellett, hogy visszarázódjak, hiszen augusztus óta nem versenyeztem. A mai futamra tudtam igazán felvenni a ritmust, innen lenne jó kezdeni. Összességében örülök ennek a hétvégének, hiszen a futamon jó időket tudtam motorozni.”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!