Legutóbb 2018-ban teszteltek négyévszakos abroncsokat az ADAC német és ÖAMTC osztrák autóklub szakemberei, akkor a kisautók által használt méretben még találtak olyan garnitúrákat, amelyeket még ajánlani tudtak. Most a szabadidő-autók és 3,5 tonna alatti össztömegű áruszállítók által használt 235/55 R17-es méretben egy olyan garnitúrát se találtak, amely ajánlható eredményt ért volna el. A hét tesztelt garnitúrából a Vredestein és a Bridgestone „nem ajánlott” eredménnyel zárt, a többi öt (Continental, Goodyear, Michelin, Nokian és Uniroyal) „feltételesen ajánlott” minősítést kaptak.

Amíg fogyasztásnál és kopásnál egyaránt jól végeztek a vizsgált abroncsok, a fontos biztonsági kategóriákban, tehát száraz, nedves és téli útviszonyok közötti tapadásnál már gondok voltak. Reményre adhat okot, hogy hat garnitúra nedves körülmények között „csak” gyengélkedett, a Bridgestone egész jó eredményt ért el. Azonban a nyári hőmérsékletnél vizsgált száraz aszfalton a Bridgestone és a Michelin kivételével gyenge teljesítményt nyújtottak a gumik – ilyenkor az autóvezetők nem számítanak a rossz tapadásra.

Havas körülmények között három „ajánlott” (Continental, Nokian, Uniroyal), két feltételesen ajánlott (Goodyear, Michelin) és két „nem ajánlott” (Vredestein, Bridgestone) eredményt mértek – a Bridgestone azért csalódás, mert egyébként egész jól teljesített. Idő közben egyébként már a tesztben vizsgált Weather Control A005 utóda, a Weather Control A005 EVO kapható a kereskedelmi forgalomban.