Első ránézésre nagyon jól néz ki a 27 éves Chen Yanxi által a kínai Haikou városában megépített szuperautó, amely a műfaj minden jellegzetességével rendelkezik: széles és lapos karosszéria, különleges, jelen esetben az első sárvédőket is magukba foglaló ajtók, és a manapság kötelező villanymotoros meghajtás.

Talán meg lehet bocsájtani  fiatalembernek, hogy az egyébként teljesen működőképes jármű nem valami gyors, a fedélzetén lévő villanymotor erejéből csak tisztes helytállásra és legfeljebb 60 km/h elérésére futja, de ez is megbocsájtható annak ismeretében, hogy mindössze fél év alatt készült el az autó 1,3 millió Ft-nak megfelelő költségvetésből. Ennyiből mifelénk tíz éves használtautót vesz az ember, nem szuperautót épít…

A látványosan domborodó karosszéria üvegszálas műanyagból készült, egy acélcsövekből szerkesztett vázra húzták rá, a fényezést és az utastér kárpitozását is saját kezűleg végezte az alkotó. A fiatalember egyébként nem szakmabeli, csak hobbija az autózás, karrierjét sem az autóiparban képzeli el, hanem az üveggyártással foglalkozó családi cég vezetését fogja átvenni majd édesapjától. Hacsak valamelyik autógyár le nem vadássza, amire megvan az esély, lévén a hat hónap alatt elkészített szuperautója nagy tetszést aratott a Hainani Autószalonon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!