Lényegében élőhalott állapotban vegetálnak az MG márkakereskedések Angliában, havonta nagyjából tucatnyi autót értékesítenek, a kínaiak nem aggódnak, hiszen minden a tervek szerint megy. Mostanáig csak a kereskedőhálózat felállítása volt a lényeg, most jön majd a támadás.

Első körben a márka-tulajdonos SAIC megbízásából Angliában kifejlesztett dízelmotorral szerelt MG6-ost. Az új erőforrás 1,8 literes lökettérfogatú, teljesítménye 150 lóerő, maximális nyomatékáról egyelőre annyit tudni, hogy 1800-tól a háromezres fordulatszám-tartományig áll rendelkezésre. Az új motorral 5,3 l/100 km a szabványos átlag, 139 g/km a CO2-kibocsájtás.

December 15-étől lehet megrendelni Angliában a dízelmotoros MG6-ost, az első példányokat a jövő év elején adják át a vásárlóknak. Később kisebb teljesítményű és takarékos modell is várható az új dízelből. Ezen kívül még a jövő év közepén várható a középkategóriás MG6 alá belőtt kompakt MG5-ös érkezése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!