Első ránézésre csak a látványosabb lámpákat kapott a Kia Sportage a modellfrissítés során, azonban második pillantásra feltűnhet a kissé módosított megjelenésű első lökhárító is. No meg az elengedhetetlen új könnyűfém felnik és karosszériaszínek.

Dél-Koreában van egy új motor, a korábban csak Észak-Amerikában elérhető 2,0 literes benzines turbó, egyébként inkább az elektronikai részen fejlesztettek. A nagyobb érintőképernyő mellett már a Kia-féle UVO kommunikációs egység is elérhető az autóhoz, felár ellenében van parkolósegéd, fűthető kománykerék, fűthető-hűthető első ülések.

Várhatóan a Frankfurti Autószalonon leplezik majd le a megújult Kia Sportage R európai változatát, nálunk nem várható a 2.0 T-GDi motor és az UVO fejegység megjelenése, egyébként minden változást mi is megkapunk majd. Valószínűleg nem sokkal a bemutatót követően már kapható lesz a megújult dél-koreai szabadidő-autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!