Noha az utóbbi években, amióta a szupergazdagok felfedezték maguknak a gépjárművet, mint befektetési lehetőséget, a McLaren F1 autók ára az égbe szökött – 2-4 millió dollár közötti összeget fizetnek egy-egy példányért árveréseken –, még így is elég merész irányáron hirdeti meg eladásra saját autóját Rowan Atkinson brit színész: 8 millió fontot, azaz 3,3 milliárd Ft-ot szeretne kapni a 17 éves, 66 ezer km-t futott autójáért.

Annak idején ez volt a világ legfejlettebb autója teljesen karbon karosszériájával, no és a különleges elrendezésű utastér – középen ül a sofőr -, a brit színész kíváncsi volt arra, milyen a hétköznapok során használni egy ilyen szuperautót. 17 év és két karambolt követően azonban itt az ideje annak, hogy egy új tulajdonos élvezze az autót, ezért döntött az értékesítés mellett. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi időkben annyira megugrott az értéke az autónak, hogy azt már ő se hagyhatta figyelmen kívül.

Az irányár megállapításakor szerepet játszott, hogy a McLaren 107 darab F1-est készített, ezek közül mindössze 64 volt utcai autó. Ezt ugyan már kétszer is összetörte, de mindkét esetben a gyárban építették újra az autót. Az első ütközés 1999-ben történt, mikor egy Rover Metro-ba csúszott bele hátulról, a második karambol javítása rekord összegű számlát eredményezett. Rowan Atkinson 1997-ben 540 000 fontot fizetett az F1-esért, és most 8 millió fontot kér érte – az értékesítéssel a Taylor & Crawley céget bízta meg. Utóbbi biztos abban, hogy nem lesz hiány jelentkezőből, hiszen az autónak története és híres első tulajdonosa van, és mindkettő értéknövelő tényező.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!