A Cats Exotics nevű, különleges autókkal foglalkozó kereskedés kínálja eladásra az itt látható Aston Martin Vanquish utánzatot, amely nem egyszerűen a brit sportkocsit, hanem az az autót mintázza, amelyet a Halj meg máskor James Bond-moziban használt a főszereplő.

Ez a kocsi orrán megjelenő műanyag rakéta-utánzatokat, vannak játékfegyverek és természetesen hatástalan páncéllemezek is. Állítólag 45 000 munkaórát töltöttek az építők a kutatással és fejlesztéssel, a megépítéssel már 2500 munkaóra alatt elkészültek; tavaly építettek egy 50 darabos szériát az autóból, ezek közül most a 17. példányt kínálják eladásra.

Az autónak egy használt Ford Mustang adja az alapját, a 4,6 literes V8-as blokkra egy kompresszort is szereltek, a négyfokozatú automatikus váltóhoz nem nyúltak. A kérdéses példány mindössze 74 km-t tett meg az átépítést követően, a 199 888 dolláros vételár az eredeti Aston Martin Vanquish-hez képest húzós, hiszen már 80 ezer dollártól hozzá lehet jutni egy eredetihez, de ha abból indulunk ki, hogy az építő 007 Spy Cars weboldalán 250 000 dollárért mérik a hasonló autókat, jó árról beszélhetünk. Főleg, hogy egy Pierce Brosnan által aláírt eredeti moziposztert is mellékelnek a kocsihoz.

Kérdés, ki az, aki inkább alaposan átépített Ford Mustangot vásárol egy eredeti, V12-es szívómotorral szerelt Aston Martin helyett dupla áron? Arról nem is beszélve, hogy nem tartották meg a Mustang biztonsági berendezéseit, utaslégzsák helyett például egy üveg pezsgő és a hozzá tartozó poharak jönnek elő a műszerfalból…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!