Az Acura RLX luxusautó, amelyet piactól függően Honda Legend néven is forgalmaznak, igazán különleges technikával rendelkezik, amelyet megérné egy még látványosabb csomagolásban is kínálni. A német gyártók is szép pénzt keresnek a négyajtós kupéikkal, miért épp a Honda prémiummárkája ne próbálkozna meg ilyennel?

De nem csak egyszerűen egy négyajtós kupét mintáz a Precision, azaz pontosság nevű autó, az egyben az új márkaarculat előzetese is. Dave Marek, az Acura márka vezető formatervezője, a kaliforniai stúdió irányítója felügyelte a munkát, amely során az 518 cm hosszú, 213 cm széles és 132 cm magas négyajtós kupét összehozták. Egységesen üdvözlik azt a tényt mindenfelé, hogy eltűnt az a pajzs a kocsi orráról, ami túlméretezett felső krómcsíkba foglalta a márkajelzést.

Bár az is lehet, hogy ezzel csak az első megdöbbenésüket akarják leplezni, amikor élőben szemlélik a meglehetősen mozgalmas, rengeteg apró sík térbeli formából felépített karosszérialemezeket. A forma mellett van még egy igen különleges eleme az Acura Precision tanulmánynak, mégpedig az, hogy beszállást követően az autó érzékelői felmérik a sofőr aktuális ideg- és kedélyállapotát, és annak megfelelően automatikusan ahhoz hangolják a működést, például sport- vagy kényelmes programba kapcsolják az elektronikus lengéscsillapítást, a motorreakciót. A nagy méretű központi kijelző szupervékony és hajlított, de igazából nincs szükség az idetekintésre, mert nem csak a sofőr, de az első utas is kap fel-a-fejjel kijelzőt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!