Ősszel várható az európai Chevrolet nagyautó bemutatkozása Ősszel várható az európai Chevrolet nagyautó bemutatkozása

Egészen mostanáig csak találgatások voltak arra nézve, hogy a Chevrolet Epica utóda ugyanaz az autó lesz, ami az Egyesült Államokban a Malibu szedánt váltja. Most először sikerült Európában lefényképezni az álcázott autót, így a híresztelés igaznak bizonyulhat.

A GM mérnökei ugyanarra a padlólemezre készítik az autót, amire az Opel Insignia is épül, a motorok azonban nem lesznek közösek, hiszen továbbra is Dél-Koreából kapjuk majd az Epica utódot. Ez azonban nem lehet nagy baj, a kétliteres VM Motori fejlesztésű turbódízel legújabb változata már 163 lóerős. A soros hathengeres erőforrástól várhatóan megszabadulnak, valószínűleg a 2,4 literes négyhengerest kínálják majd azoknak, akik benzinmotorra vágynak, és várhatóan a háromliteres, 260 lóerős V6-os mozgatja majd a csúcsváltozatokat.

Új padlólemezre épül az Epica-utód, tágasabb lesz elődjénél Új padlólemezre épül az Epica-utód, tágasabb lesz elődjénél

Az utastér a Camaro stílusában készül, a középkonzolon megtaláljuk majd a felhajtható rádió-előlapot. Mindezt a jelenleginél jobb anyagminőségben adják majd elő. Az év második felében várható az autó bemutatkozása, a forgalmazás valószínűleg 2012 elején indul majd meg.

Sportos kinézetet ígér ez a fénykép, a hátsó lámpák - a beltérrel együtt - a Camaro stílusában készülnek Sportos kinézetet ígér ez a fénykép, a hátsó lámpák – a beltérrel együtt – a Camaro stílusában készülnek