– A Moszkvicsok megfertőztek: apunak ebből a márkából négy is volt – mondta Hegedűs László. – Az itt látható 1987-es szériának én vagyok a második gazdája, s egy rossz szavam sem lehet a kocsira: soha nem hagyott cserben. Hetvenöt lovas, a kilométeróra 47 ezret mutat és igyekszem tisztességesen karbantartani. A Moszkvics számomra hobbiautó – kalauzolt a lelkes tulajdonos a park autó közt.

Skoda, Zsuk, Barkas, Lada és Polski Fiat – a gyűjtők többsége az egykori kelet-európai vonalon mozgott. Nem indult rosszul a napja annak a Trabant tulajdonosnak, akinek a helyszínen 250 ezer forintot ajánlottak az átalakított, harmonikatetős autójáért. Hiába a készpénz, mégsem ütötték nyélbe az üzletet, a fiatalember a következő években sem kíván megválni Trabitól. Egy hetvenes férfiben nosztalgiát ébresztett az a homokszínű 1200-es Lada, ami korabeli taxi külsőt kapott, a tulaj a stílusos jelzőlámpára és a kockás matricára is gondolt.

Technik Piknik a Cseri parkban

Megnéztük a veterán járműveket a Cseri parkban.

Közzétette: Sonline.hu – Somogy közösségi és hírportálja – 2019. március 31., vasárnap

– Hihetetlen ez a látvány, ha minden hónapban megrendeznék a bemutatót, akkor is biztosan eljönnék – lelkendezett egy családapa, aki két gyermekével zarándokolt a tavaszi piknikre. Ahol először lehetett látni egy 8,5 méter hosszú, nyolchengeres épített amerikai limuzint, sokakat rabul ejtett a 250 lóerős Buick Riviera stílusa és a 240-es végsebességre képes 500 SE Mercedes is vonzotta a márka híveit.

Ifj. Somogyvári János, a megyei veteránjármű gyűjtő egyesület helyettese azt mondta: rekord mennyiségű autót és motort tekinthettek meg a vendégek. S a járművekhez hasonlóan alkatrészből is óriási választékot kínáltak a kiállítók: ezernyi holmi mellett lámpát, pótkereket és ülést is árultak.