Hirdetés – Mint tudjuk, minden kezdet nehéz. A jogosítvány megszerzéséről és a forgalomba való beszokásról gyakran esik szó, ám valahogy arról, hogy milyen, amikor az ember életében először vásárol egy autót, kevesebbet beszélünk. Hogyan lakjuk be és szabjuk személyes igényeinkre? És mi vár ránk az adásvételi szerződésen túl?

Amikor a nevünkre kerül egy személygépjármű, azzal egy rakás felelősséget és nem kevés anyagi terhet is a nyakunkba veszünk. Azon túl, hogy vannak bizonyos alapvetések, minthogy biztonságosan és felelősségteljesen közlekedünk, vagy hogy fizetnünk kell a biztosítást és a rendszeresen felmerülő alapvető költségeket, vár ránk egy rakás – nem kötelező, de hasznos – apró részlet, amikre odafigyelve sokat tehetünk az állagmegóvásért, valamint saját komfortérzetünkért is.

A különböző autós kiegészítők csupán a jéghegy csúcsa, hiszen egy autós kamera vagy akár egy fm transmitter tényleg csak a kényelem és a praktikum maximalizálására szolgálnak. Ennek ellenére nem szabad elbagatellizálni jelentőségüket, ugyanis például egy kezdő sofőrnek, akinek még nehézséget okoz egyidejűleg odafigyelni a vezetéstechnikára, a közlekedési szabályok betartására és a tájékozódásra, elképesztően sokat számít, ha autós telefontartó segítségével okostelefonja kijelzőjén folyamatosan láthatja valamelyik navigációs alkalmazást. És ha már telefontartó: azoknak a rutinos autósoknak is a biztonságát szolgálja, akik rendszeresen bonyolítanak telefonhívásokat vezetés közben.

A belső, utastéri kényelmet szolgáló kiegészítők, a kellemes atmoszféráról gondoskodó autóillatosító szerek, a hosszú utakat is kényelmessé tevő hát- és nyaktámasztó párnák, vagy akár az ülésfűtés kényelmi funkcióin túlmutató autóápolás termékei már sokkal inkább a jármű állapotának megóvásáért felelnek. Ezekre a termékekre és a karbantartási műveletekre nem érdemes sajnálni a pénzt és az energiát, mert a kocsi minden törődést meghálál.

A megfelelő ápolók segítségével, az autó tisztán- és karbantartásával, de még a tárolás módjával (a legideálisabb természetesen a garázs, de sok átmenet létezik) is súlyos pénzeket spórolhatunk meg, ezért a kezdő autótulajdonosoknak azt tanácsoljuk, hogy ugyanannyira figyeljenek oda a jármű “jóllétére”, mint a saját kényelmükre.

(Nyitókép: canva.com)