Tréleren vitték el a buszt a németországi Bremerhavenbe, melyet a tengeri szállítás után az amerikai Alabama államban található Annistonban szerelnek össze. Információnk szerint eközben a dolgozók fokozatosan hagyják el a somogyi társaságot; a közelmúltban közel 170 szakembert alkalmaztak, s a napokban két lépcsőben már több mint százan elbúcsúztak a vállalattól. Úgy tudjuk, a munkásokkal korábban határozott időre kötöttek szerződést, kedden már csak 65-en álltak munkába. A pótalkatrészek gyártásán kívül a teljes körű leltározást is megkezdték.

Megírtuk: a NABI története során már volt példa arra, hogy átmenetileg a termelés lassítására, szüneteltetésére kényszerül. A jelenlegi állás szerint május végén sajnos ismét szünetelni kényszerül a kaposvári üzem működése, mivel május végén leszállítja a cég az utolsó járművet is a 2011 márciusában Los Angeles által lehívott 150 darabos megrendelésből.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!