Marc Gené neve ismerős lehet az autóversenyek szerelmeseinek, a 45 éves spanyol ugyanis 36 futamon szerepelt a Formula-1-ben a Minardinál, majd tesztelt a Williamsnak és a Ferrarinak is, sőt, a Le Mans-i 24 órás versenyt is megnyerte 2009-ben.

Őt küldték ki most a legendás Sonoma Racewayre, amelyen mostanában NASCAR-versenyeket rendeznek, korábban azonban az Indycar-, a Superbike- és a WTCC-sorozatnak is otthont adott.

A Kaliforna államban, az Egyesült Államokban található pályán eddig egy 1:21.688-as idővel a német Marco Werner tartotta a körrekordot, aki 2004-ben egy Le Mans-ra tervezett Audival száguldott körbe a pályán.

Ezt az időt akarta most megdönteni Gené, méghozzá egy 2004-es Formula–1-es Ferrarival, amit még Michael Schumacher és Rubens Barichello vezetett.

És az időt meg is javította, a spanyol versenyző ugyanis 1:21.004-es kört futott. És az alábbi videóból az is kiderül, miért tartott 15 évig, hogy valaki megdöntse a rekordot: ezen a pályán ilyen gyorsan menni finoman szólva is életveszélyes!