Sikerült eső nélkül megúszni az Opel Családi Napot, amelyet szombaton tartottak a Hungaroringen, pedig reggel még nagyon másként nézett ki a helyzet. A tíz óra körül érkezők arról számoltak be, hogy nem is olyan messze Pesten esik az eső, és tényleg nagyon sötét volt az ég alja, de végül elkerülte a csapadék a pályát.

A rajongók és a látogatók szerencsére nem így tettek, és szép számmal jelentek meg. Régi arcok, néhány új autó, a régieken fejlesztések. Új elem volt az autó előtti krétarajz készítése, néhányan igenis komolyan vették a dolgot, és igazi műalkotást kanyarítottak a betonra. Turbócsiga, lángok és egy esetben a vágyott kinézet – a fekete Astra GSI kék villámként került az aszfaltra.

Egy pillanat nyugta nem volt a Cascada kabrió és az Adam kisautóknak, az emberek folyamatosan cserélték egymást az ülésekben. Utóbbi esetben egyébként sokan az összes autót végigülték, hogy megtapasztalják, milyen sokoldalú lehet az autó – összesen hatvanezer féle variáció lehet az Adamnál. A versenyautókat csak kívülről lehetett megcsodálni, szerencsére a Kadett C Coupé raliautót kiállító Kalapács Zsolt egy próbaülés erejéig megengedte, hogy beüljek autójába. Inkább kevesebb, mint több sikerrel járt a mutatvány - az én autóm utcai felhasználásra készül, nem lesz benne bukókeret.

Jó hangulatban zajlott a rendezvény, persze egy kicsit több időt szerettek volna a Hungaroring aszfaltcsíkján tölteni a rajongók, és szabadon szeretnék nyomni a gázt, de hát egy versenypályán óvatosan kell haladni, ha nincs biztosítás. A veszteséglistán egyébként egy Lotus Omega tengelykapcsoló szerepel, ami nem bírta az igénybevételt. A nagy felbontású képeket tartalmazó Galériát megtalálják az Autó-Motor Facebook oldalán.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!