Amíg Európában és a világ többi részén az Infiniti új kompakt modellje Q30 és QX30 néven kerül a szalonokba, az Egyesült Államokban az Infiniti márkakereskedők végül rávették a gyárat, hogy egységesen QX30 legyen a típusnév: QX30, QX30 AWD és QX30 S közül lehet majd választani.

Az ügyfelekkel napi kapcsolatban álló forgalmazók az utóbbi két évben szondázzák a vásárlókat az új kompakt autó érkezése kapcsán, és arra jutottak, hogy szabadidő-autóként kell azt pozicionálni, és ahhoz, hogy ezt az ügyfelek el is higgyék, kell a névbe az X betű. Mindezt azért, mert az Egyesült Államokban egyszerűen nem értenék a Q30 nevet az ügyfelek, akik az egyszerű Q-betűs autókat szedánoknak hiszik, túlságosan összezavarná őket a nem lépcső hátú befejezéssel rendelkező Q30-as. A legszebb, hogy mivel már túl vannak az engedélyezési eljáráson, a hivatalos dokumentumokban marad a Q30 és QX30 megkülönböztetés, a vásárlóknak azonban QX30 néven adják el az autókat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!