Jelenleg, 3 teljes mentőfelszereléssel rendelkező személyautóval látják el életmentő munkájukat az Alapítvány munkatársai. Az Országos Mentőszolgálaton keresztül riasztható rohamkocsik, rövid idő alatt ott teremnek, legyen szó autópályákon történt balesetekről, gázolásokról, gázrobbanásokról, újraélesztésekről vagy ikerszülésekről, Budapesttől Balaton és Pécsen át Győrig.

Jelenleg 3 autóval, valamint 40 orvossal és ápolóval folyik a mentés. Összes orvosuk mellékállásban dolgozik, az ápolók pedig egy különleges szakmai képzés után, főállásban. Az OMSZ mentőorvosai, munkájuk során átlagban 100-ból 6 esetben találkoznak gyermekekkel, és ebből csupán 1 olyan van, aki nagyon súlyos állapotban van. Ehhez képest az Alapítvány orvosai és ápolói a mindennapi rutinnak köszönhetően sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

Mostantól a kiérkezési idő talán még rövidebb lehet, mivel az Apollo Vredestein Kft. az Alapítvány autóira 12 db nyári és 12 db téli Vredestein gumiabroncsot adományozott. Az autók felszerelését időben egy kicsit hátráltatta a tél makacskodása, de az első április hétvégén a cég viszonteladói hálózatának, a Vredestein Club (www.vrclub.hu) három szervizében, Budapesten a Flotta Szerviz Kft. , Pécsett a Szilasi Commer Kft. és Győr-Ménfőcsanakon a Marosi Gumi Kft. műhelyeiben került új, magas minőségű, megbízható Sportrac 5 és Ultrac Cento abroncs a mentőautókra.

A szerelést végző műhelyek az elvégzett munkát ellenszolgáltatás nélkül végezték el, és már most felvállalták a téli átszerelést is. Az adományozás folyamán abban is megállapodtunk, hogy az Apollo Vredestein Kft. nemcsak egyszerűen az abroncsok átadásával támogatja az Alapítványt, hanem igyekszik nyomon követni abroncsok életét is, használati körülményeit, hogy azok a lehető legjobb, legnagyobb biztonságot adó vezetést nyújthassák a gépkocsivezetők számára. Az Alapítvány egyébként semmilyen állami támogatást nem kap, mert nem szeretnének elvenni az amúgy is finanszírozási gondokkal küzdő mentőszolgálat büdzséjéből. A működéshez szükséges pénz és eszközállomány, pályázatokból és támogatásokból áll össze. Az Alapítvány a hagyományos adományok mellett a 1788-as adományvonalon várja a felajánlásokat. Ezekre a felajánlásokra annál is inkább szüksége van az Alapítványnak, mivel pár hónappal ezelőtt egy kivonulás során a negyedik autójuk balesetet szenvedett és totálkárosra tört.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!