A koronavírus járvány megfékezésén dolgozókat segítik a vállalatok: a tatabányai kórház és a városrendészet új nyári abroncsokat kapott, több humanitárius szervezet munkáját pedig új autók segítik.

A járvány frontvonalában dolgozó Szent Borbála Kórház és a Tatabányai Városrendészet 12 gépjárművére adományozott új nyári abroncsokat a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. A kórház autói a járvány kitörése óta 40%-kal többet, naponta mintegy 700 km-t tesznek meg a plusz feladatok, a védőfelszerelések, illetve a betegminták Budapestre szállítása miatt. A Tatabányai Városrendészet autóira pedig azért kellettek új gumik, mert a szervezet munkatársai a kijárási korlátozások alatt immár közel 800, 70 évnél idősebb tatabányai lakos számára szállítanak házhoz meleg ételt és gyógyszereket.

A koronavírus elleni küzdelemben segítő Magyar Vöröskeresztnek adott használatra járműveket a Renault Hungária. A márka hazai importőre ezzel is szeretné segíteni a szervezet napi munkáját a rendkívüli helyzetben. Az átadott 7 gépjármű egy részét a Magyar Vöröskereszt szociális gondozói használják az idősek, rászorulók mindennapi támogatásához. Az autók egy másik részét emellett a szervezet a már levett koronavírus-tesztek szállítására használja a vidéki városok és tesztközpontok között. Az autók között Renault és Dacia modellek egyaránt megtalálhatók, személy- és kishaszonjármű kivitelben is.

A Ford Magyarország 15 személyautó és személyszállító kisbusz használatba adását ajánlotta fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely szervezet a legnagyobb segélyszervezetekkel együttműködésben juttatja el a gépjárműveket azokra a területekre, ahol leginkább szükség van rájuk. Így a Ford Magyarország által felajánlott Focusok, Kugák, Mondeok és Tourneo Custom kisbuszok a Magyar Vöröskereszt, Katolikus Karitász, Ökomenikus Segélyszervezet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, és a Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Szent László Kórház használatába kerülnek, hogy segítsék a szervezetek logisztikai, szállítási feladatait.