Elektromos motorkerékpárok gyártásával kezdett a Sondors, amely már öt évvel ezelőtt ki akarta bővíteni a választékát egy háromkerekűvel – az a projekt nem halott, de idő közben egy sokkal reálisabb irányba bővítette a választékát a cég, bemutatta a Metacycle nevű elektromos motorkerékpárját.

Mindössze nettó 5000 dolláros áron dobták piacra a gépet, amely 4 kWh kapacitású akkumulátorával 128 km-es hatótávolsággal kecsegtet – munkába járásra találták ki a járművet, amire bőven elég ez a tudás. Az akkumulátor kivéve is tölthető, 110V-os hálózatról 4 óra alatt, 220V-ról 2 óra alatt lehet feltölteni a telepet. A hátsó kerékagyba szerelt villanymotor tartós teljesítménye 11, csúcsteljesítménye 20 lóerő, nyomatéka 176 Nm.

Az ülésmagasság 80 cm, a saját tömeg mindössze 90 kg. A Sondors Metacycle érdekessége, hogy sikerült egy használható megoldást találni a vezető okostelefonjának elhelyezésére, a váz gerincén lévő, átlátszó fedéllel rendelkező és vezetéknélküli töltést nyújtó rekesszel, így minden időjárási körülmények között használható a navigáció. Az első példányokat a tervek szerint 2021 utolsó negyedévében adják át tulajdonosaiknak.