A feltűnést keltő karosszériaforma mögött rendkívül nagy térkínálat húzódik meg, ami a kényelmes utazást vagy nagy mennyiségű rakomány szállítását szolgálja. A kategória hagyományos belsőtér-kialakítási koncepcióitól eltérően, a Roomster öt személy elhelyezésére alkalmas, akiknek a csomagjaik összeválogatásakor nem kell visszafogniuk magukat. Még akkor is 450-530 literes csomagtartó áll ugyanis rendelkezésre, ha mind az öt ülésen ülnek. A 4205 milliméter hosszú, ötajtós autó új dimenzióval bővíti ki az egyterűek kategóriájának határait. A 2617 milliméteres tengelytáv és a 4,2 méteres tömör külső méret által megszabott arányaival, valamint belsőtér-kialakítási koncepciójával a lehető legnagyobb és legjobban átalakítható teret nyújtja a vásárlónak.

Az újdonság előértékesítése a héten megkezdődött. Az autó belépő ára 2.999.200 Ft, amiért egy 1.2 literes, 64 lóerős változatot lehet kapni. A dízel erőforrással szerelt verziók 3.758.800 Ft-os ártól indulnak, ez egy 1.4 literes 70 lóerős PD TDI motoros autót jelent.

A nagyközönség először a szeptember 23-24-i nyílt hétvégén próbálhatja ki a Skoda Roomstert az ország bármely Skoda márkakereskedésében.