A British Automotive Hungary a hétvégén Balatonfüreden állítja ki aktuális palettáját, a fő hangsúly a Land Rover és Range Rover modelleken van, de azért a Jaguarok szerelemesei is láthatnak szép autókat. Az Above and Beyond nevű rendezvénysorozat sztárja a Range Rover Velar, amelynek egyelőre csak egy példánya van hazánkban, még a forgalomba helyezésre se volt idő, ezért csak álló helyzetben lehet megtekinteni a gépet, annak különleges belsejét az érintőképernyős középkonzollal és a Union Jack mintájú perforációval rendelkező bőrkárpittal.

Fotó: Lővei Gergely

Aki a forgalmazó weboldalán regisztrál, ki is próbálhatja a Land Rover/Range Rover márka újdonságait, a tesztútvonal Balatonfüred fölé vezet, az Evoque és Discovery Sport modellek nem hagyhatják el az utat, a nagyobb modellekkel egy használaton kívüli kőbányában lehet menni egy kört, és meg lehet tapasztalni az elektronikusan vezérelt összkerékhajtás működését.

Én a Range Rover választottam, abból is egy Autobiography felszereltségű változat jutott V8-as turbódízellel. A nagy motort nem élvezhettem, hiszen lakott terület és sziklás „földút” volt az osztályrészem, alig ment alapjárat fölé a fordulat, ráadásul a 22 colos felnikre szerelt peres gumik épségére is vigyázni kellett. Egyedül azzal vigasztalódhattam, hogy szakadt az eső és hatalmas tócsák voltak az úton, még a tetőt is sikerült összekoszolni. A körkamera-rendszer különösen hasznosnak bizonyult a bányába való lehajtáskor, ahol egyébként a motorháztető takarta a kilátást.

De nem csak a természetben lehet kipróbálni a brit szabadidő-autókat, a Vitorlás téren található rendezvényközpontnál is lehet menni egy kört mesterséges akadályokon, ahol tényleg ki lehet próbálni az érzést, milyen az, amikor az ember az övön lóg a terepjáróban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!