A márka lendületes stílusú, sokoldalú, kivételes menettulajdonságokkal rendelkező, nagyteljesítményű motorral felszerelt és nem utolsó sorban rendkívül környezetkímélő felsőkategóriás gépkocsival bővíti kínálatát.

Sokoldalú használat

A többféle erőátviteli módot kínáló összkerékhajtásnak, az optimális futóműnek és a nagyteljesítményű fékrendszernek köszönhetően a C-Crosser dinamikus és precíz menettulajdonságokkal rendelkezik, kényelmes utazást biztosítva utasainak. 

Részecskeszűrővel (FAP) ellátott, nagyteljesítményű motor

A C-Crosser nagy teljesítményű, nyomatékos 160 LE DIN (156 LE CEE) HDi dízelmotorjával igazi vezetési élményt nyújt. A részecskeszűrővel (FAP) rendelkező motor károsanyag kibocsátása (CO2) 200 g/km alatt van (16 colos abroncs esetén 191 g/km, 18 colos abroncs esetén pedig 194 g/km).

Rendkívüli variálhatóság

A C-Crosser sokoldalúsága a belső tér kialakításában is megmutatkozik. Praktikus 5+2-es üléskombinációjával, a második üléssor elektromosan lehajtható üléseivel, számtalan rakodóhelyével és nagyméretű csomagterével a C-Crosser rendkívül könnyen kezelhető, minden helyzethez alkalmazkodó gépkocsi.

Lendületes stílus

A C-Crosser erőt és dinamizmust sugárzó vonalai is jól tükrözik az autó kitűnő adottságait. A finom vonalvezetésnek köszönhető a gépkocsi elegáns, különleges és vonzó megjelenése.

A C-Crosser tehát a vezetési élményt és a sokoldalú használatot a szabadidő-autó adottságaival ötvöző felsőkategóriás gépkocsikat kedvelő vevőknek kínál újabb választási lehetőséget.

Közös fejlesztésből született határozott egyéniségű autó

A C-Crosser a PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi Motors Corporation európai piacra szánt szabadidő terepjáró gyártására irányuló közös projektjéből született. Japánban, a Mizushimában működő gyárban gyártják a C-Crosser modellt. A gyár évi 15.000 gépkocsit fog szállítani a Citroënnek. A PSA Peugeot Citroën által kifejlesztett, részecskeszűrővel (FAP) ellátott HDi dízelmotort a franciaországi Trémeryben gyártják.

A Citroënnek ezzel az együttműködéssel lehetősége nyílik arra, hogy a márka követelményeinek tökéletesen megfelelő C-Crosser szabadidő terepjáróval bővítse tovább a 10 hagyományos felépítésű személygépkocsiból, 4 egyterűből és 1 szabadidő-autóból álló gazdag járműkínálatát.

Az európai piac igényeinek megfelelő gépkocsi kifejlesztésében résztvevő, Citroën-mérnökök szaktudásának köszönhetően a C-Crosser menettulajdonságai ideális kompromisszumot teremtenek a kényelem és az úttartás között, optimális vezetési élményt nyújtva. Az C-Crossernél alkalmazott beállítások a Citroën által gyártott modellekével tökéletesen egyezők.

A Citroën formatervezői olyan egyedi külsőt álmodtak meg a C-Crosser számára, amely a típuskínálatba tartozó többi modellel teljes összhangban van és a márkához való tartozását is egyértelműen jelzi.