A forma az Audi A3 Sedané, a motor az RS3-asból jön A forma az Audi A3 Sedané, a motor az RS3-asból jön

Ettől a pillanattól kezdve hivatalos. Az Audi csak egy autót gyárt, a vásárlónak mindössze azt kell eldöntenie, mekkora méretben kéri azt. Genfben mutatkozik be a következő A3-as generáció első képviselője, az új lépcsős hátú változat.

Az Audi A3 Sedan nagyon hasonlít a márka új autóira, de azoknál kisebb. Hossza 4,44 méter, szélessége 1,84 méter, és mindössze 1,39 méter magas a karosszéria. Sportosak az arányok, ennek megfelelő hajtást választottak a tanulmánynak. A motorháztető alá, keresztben építették be a Győrben gyártott soros öthengeres turbómotort, aminek ezúttal kevésbé fogták vissza a teljesítményét: 408 lóerő ad munkát a hétfokozatú, dupla kuplungos váltónak, és a quattro összkerékhajtásnak.

Kupészerű kompakt szedán - ez lenne az új győri autó? Kupészerű kompakt szedán – ez lenne az új győri autó?

Ezzel ugyan elmarad az Audi több genfi újdonságától, de ne legyünk telhetetlenek. Kompakt autóban ritka az ilyen erős motor, még akkor is, ha rögtön két különböző autót egyesítenek. Az Audi A3 Sedan még teljesen LED-es fényszórókat is kapott, ez legfeljebb csak felár ellenében kerül majd a sorozatgyártású autóra. Nem valószínű azonban, hogy a mindössze négyszemélyes utastéren változtatnak – valami indok kell az értékesítőknek arra, mivel tudják rábeszélni a vásárlókat az A4-esre.

408 lóerő, összkerékhajtás, négyszemélyes uastér - sportkocsinak remek párosítás 408 lóerő, összkerékhajtás, négyszemélyes uastér – sportkocsinak remek párosítás