Magán viseli a modellfrissítés jeleit a Saab 9-3 Independance Edition Magán viseli a modellfrissítés jeleit a Saab 9-3 Independance Edition

Február 23-án lesz egy éve, hogy a holland Spyker sportkocsi-gyár mögött lévő befektetőket választotta ki a General Motors arra, hogy átvegyék a svéd Saab autómárka feletti irányítást.

A holland kötődésű befektetői kör azóta folyamatosan dolgozik a márka felvirágoztatásán, az új termékek mellett szerződés kötöttek a BMW-vel egy új, elsőkerékhajtású belépőmodell kifejlesztésére (Mini padlólemez), és egyéb partnerek után is folyamatosan kutatnak.

Egyedi kárpitozás teszi különlegessé a 366 darab kabriót Egyedi kárpitozás teszi különlegessé a 366 darab kabriót

A függetlenség megünneplésére készítik az Independance Edition, azaz függetlenségi kiadást a 9-3-as kabrióból. Egyelőre csak egy külső és egy belső kép van az autóról, amely már az új, 2011-es első lökhárítót viseli. A 366 darab autó mind különleges, naplemente vörös metál fényezést kap, az ülések kárpitját narancs színű díszvarrás teszi egyedivé, a Hirsch kiegészítőkön kívül még új, Supr Sport fantázianevű kormánykereket is készítettek. Az autó a kétliteres, 220 lóerős turbómotor mozgatja.