A Groupama Garancia Biztosító az általa támogatott Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban idén 150 rendőrnek biztosít lehetőséget arra, hogy továbbfejleszthesse vezetéstechnikai tudását annak érdekében, hogy biztonságosan tudja ellátni mindennapi feladatait. A sofőrök 5 napos tréning keretében gyakorolhatnak korszerű technikai körülmények között, szakértő instruktorok támogatásával.

Elméleti és gyakorlati elemekből áll össze a tanfolyam, amely tényleg az alapoktól kezdi a dolgot. A tréning első órájában csak a megállást gyakorolták a rendőrök, többen bizony nem mertek erősen a fékpedálra taposni annak ellenére sem, hogy mindössze 30 km/óra körüli tempóval haladtak. Szerencsére ott állt mellettük az instruktor, aki rögtön leszúrta őket a rádión keresztül. Miután mindenki felbátorodott, jött rögtön a hidegzuhany. Vagyis a fellocsolt műanyag felületen való fékezés, amikor kiderült, hogy bizony a 30 km/órás tempó is túl gyors tud lenni.

„Fontosnak tartottuk, hogy a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum segítségével olyan emberek munkáját segítsük, akiknek fontos a gyors, hatékony és biztonságos vezetés. Ezért esett a választásunk idén az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársaira, akik minden nap veszélyes körülmények között közlekedve sietnek a bajbajutottak segítségére”- mondta Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

„Nagyon örülünk, hogy a Groupama Garancia Biztosítónak és a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumnak köszönhetően egy összetett és komplex képzést tudunk elérhetővé tenni munkatársaink számára. A kurzuson résztvevő készenléti rendőröknek, baleseti helyszínelőknek és autópálya rendőröknek meglehetősen sok kihívással kell szembenézniük az utakon munkavégzésük során. Mivel vezetőinknek nap, mint nap gyors döntést kell hozniuk, ezért hisszük, hogy a tréning nagymértékben hozzájárul majd ahhoz, hogy a rend őrei még nagyobb biztonsággal végezhessék hivatásukat a közutakon”- ismertette Hoffer Zsolt, az ORFK RSZKK alosztályvezetője, vezető oktatója.

„A sofőrök a Tanpályán elsősorban olyan helyzeteket gyakorolhatnak, melyekkel az időjárástól függően, akár minden nap találkozhatnak. A tréning keretében megtapasztalhatják, hogy hogyan kerüljék el a veszélyes helyzeteket, illetve a kurzus során kifejezetten fontos szerepe van a gyors reakciónak és a pontosan kivitelezett manővereknek, ugyanis a pillanatok töredéke alatt végrehajtott feladatok begyakorlása nagyon sokat javíthat a már profi vezetők reakcióidején is”- mondta Pesoldt Ferenc, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum instruktora.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!