Mazda3 i-stop

Az első generációból eladott több mint kétmillió darabbal a Mazda3 a japán márka egyik legfontosabb terméke. Az új modell formavilága határozottabb és dinamikusabb: agilis és magabiztosságot inspiráló, ezzel is fokozva a sofőr és az autó között kialakuló egység érzetét. Ugyanakkor környezetbarát és biztonságos is, így kiválóan példázza a Mazda Fenntartható Zoom-Zoom törekvéseit, mely a környezettel szemben kíméletes és biztonságos, ugyanakkor élvezetesen vezethető autók gyártását tűzte ki célul.

Az i-stop rendszerrel szerelt Mazda3 egy új, környezetbarát opcióval gazdagítja a modellkínálatot. Az i-stop rendszer a kétliteres, közvetlen befecskendezéses MZR DISI benzinmotorhoz kapcsolódik. A Mazda által kifejlesztett két megoldás kombinációja körülbelül 12%-kal csökkenti a fogyasztást (városban), a jelenleg Európában kapható Mazda3-hoz képest.

Mazda3 MPS

A Mazda3 MPS sportkompakt még jobban kihangsúlyozza a Mazda formatervet, vérpezsdítő menettulajdonságainak köszönhetően pedig tökéletesen képviseli a Mazda Zoom-Zoom szellemiségét. A továbbra is 2,3 literes DISI Turbo motorral hajtott Mazda3 MPS elődjének népszerűségére és elismertségére alapoz. Karakteres formaterve és lenyűgöző teljesítménye új szintre emeli a vezetési élményt.

“Ez a két modell értékekkel gazdagítja a megújult Mazda3 palettát. Az új Mazda3 sorozat most mind teljesítmény, mind környezetbarát alkalmazások terén jelentős lépést tett előre, kikövezve az utat a Zoom-Zoom modellek új generációja előtt” – nyilatkozta a Mazda3 programmenedzsere, Yoshiyuki Maeda.