Unja már, hogy a tetőnyitás teljes 18 másodperce alatt nyomva kell tartania a vezérlőgombot? Ha igen, és van elég pénze, akkor megrendelheti az új Audi A5/S5 Cabriolet-t, hiszen annál elég egy pillanatra megmozdítani a nyitáshoz/záráshoz a kapcsolót, és automatikusan végigmegy a teljes folyamat. Megtartották a zajszigetelt, többrétegű vásznat és azt a lehetőséget, hogy 50 km/h-s sebességig menet közben is végezhető a folyamat.
Cockpit
A kupénak megfelelően 47 mm-rel lett hosszabb a karosszéria, ennek következtében átalakult a vászontető is: a korábbinál laposabb szögben áll a hátsó szélvédő. A kupéhoz képest több merevítő van a padlólemezben és megerősítették a küszöböket is, az elődhöz képest 40 százalékkal nőtt a csavarodási merevsége a felépítménynek, a tömeg pedig akár 40 kg-mal alacsonyabb lett: az alapmodell, a 190 lóerős 2,0 literes TDI elsőkerékhajtással 1690 kg-t nyom a mérlegen. Szükség esetén felnyíló bukókeret, a fejet is védő oldallégzsákok védik az utasokat.

A csomagtér térfogata legfeljebb 380 liter, tetőnyitáskor automatikusan lehajlik a doboz, ahová a vászon elcsomagolja magát. Az 50:50 arányban osztott hátsó támlát egy mozdulattal, a csomagtér irányából lehet ledönteni. Annak érdekében, hogy a hangvezérlés jól működjön, a vezető és az első utas biztonsági övébe helyezik a mikrofonokat. 19 hangszórós Bang & Olufssen hifi is rendelhető, amelynek a hangzását a tető nélküli karosszériához igazították.

Első körben három motorral – 2.0 TFSI 252 LE, 2.0 TDI 190 LE, 3.0 V6 TDI 218 LE – lesz elérhető az Audi A5 Cabriolet, pár hónappal a piaci bevezetést követően kezdik meg a kiszállítását a 190 lóerős 2,0 literes benzinmotornak és a 286 lóerős V6 TDI-nek – utóbbinál alapfelszerelés lesz a quattro összkerékhajtás. Az Audi S5 Cabriolet 3,0 literes V6-os biturbót kap 354 lóerővel, ez a nyolcfokozatú automatával szerelt kabrió 5,1 másodperc alatt sprintel 100 km/h-s tempóra és 250 km/h az elektronikusan korlátozott végsebessége.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!