Eddig Coupé és Volante nevű kabrió karosszériával ismertük az Aston Martin Vanquish Zagato modellcsaládot, most pedig annak két újabb változatát jelentették be. A 99 kupé és 99 kabrió mellé érkezik még 28 darab Speedster, és nemsokára megismerhetjük majd a 99 darabos szériában készülő Shooting Brake nevű kombit is.

A Pebble Beach-i rendezvénysorozaton debütált a Speedster modell, de nem érdemes sietnie az érdeklődőknek, az összesnek van már gazdája. Különösen nagy teljesítményű, semmiféle tetővel nem rendelkező autóról van szó, amelyet 600 lóerős V12-es szívómotor repít. A menetteljesítményeket nem árulták el, csak annyit, hogy az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítást kifejezetten ehhez a karosszériaváltozathoz hangolták, hogy maximális legyen a vezetési élmény.

A Shooting Brake utastere kétszemélyes, az üvegtetőn látható lesz a Zagato műhely jellegzetes dupla buborékja, elektronikusan mozgatott csomagtérajtón keresztül lehet majd hozzáférni a fényűzően kárpitozott csomagtérhez, amelynek tökéletes megtöltéséről kifejezetten oda szabott poggyászkészlet gondoskodik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!