A Deutsche Post DHL Group és a Ford Kölnben mutatta be az első három példányát a StreetScooter Work XL elnevezésű, akkumulátoros-elektromos hajtással ellátott haszonjárműnek. A Ford szállítja az alvázat és a fülkét, a német Posta tulajdonában lévő vállalkozás szereli be a hajtást és készíti el a speciális felépítményt.

Úgy számolnak a projekt gazdái, hogy az első nagyobb, 150 darabos szállítmányt még az idén elkészítik, és azok már szolgálatba is állnak, ezt követően pedig folyamatosan cserélik majd le a német Posta flottáját, 2018 végére már 2500 jármű fut majd a német utakon. Elsősorban a saját igényeit elégíti ki a StreetScooter, de külső megrendelő számára is készítenek ilyen, akkumulátoros-elektromos hajtással ellátott Transitokat.

A német Posta igénye szerint készített 20 köbméteres felépítményben 200 csomagnak jut hely, a polcokkal ellátott rakteret a vezetőfülkéből is meg lehet közelíteni, hátul és a járda felől is van ajtaja a felépítménynek. Az akkumulátortelep moduláris, 30-90 kWh közötti, ami 80-200 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé, a fedélzeti töltő 22 kW teljesítményű, ami gyorstöltőn 3 órás töltési időt eredményez. Mivel nem csak a hajtás, de a felépítmény is egyedi igények szerint készül (a külső megrendelőknek), konkrét vételárat nem adtak közre, hiszen az minden esetben megállapodás kérdése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!