A Ford már korábban bejelentette az F-150 Raptor új generációját, de a piacra dobás még mindig várat magára. Az idén 25 éves születésnapját ünneplő Hennessey Performance nem ilyen türelmes, ezért az egyszerű F-150-es alapján készítette el az új Velociraptort.

Ebből kifolyólag nincs megerősített vagy tereprali felfüggesztés az autó alatt, cserébe V8-as motornak örülhetnek a vásárlók – a Ford csak a 3,5 literes biturbó V6-ossal adja majd az új Raptort. A Hennessey Velociraptor az F-150 FX4 alapján készül, az orrában az 5,0 literes V8-as dolgozik, amelyet alaposan átépítenek: mechanikus feltöltő, új szívósor és a katalizátor utáni rozsdamentes acél kipufogórendszer, valamint új motorvezérlő elektronika 704 lóerős csúcsteljesítményt eredményez.

Ha nem is olyan nagy teherbírású a felfüggesztés, mint a gyári F-150 Raptornál, de a Fox cég terep-felfüggesztése többet tud a szériánál, a 20 colos felnikre bütykös gumikat szerelnek. Az első-hátsó lökhárítót is lecserélik olyan darabokra, amelyek nagyobb terepszögeket eredményeznek és nem olyan sérülékenyek, mint a gyári darabok. A Hennessey Velociraptor 700-as már megvásárolható, a Ford F-150 Raptorra még vagy fél évet kell várni.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!