Akkor került megoldhatatlan pénzügyi helyzetbe a német Gumpert manufaktúra, amikor egy befektető 2013-ban kihátrált a cégből, azóta csődvédelem alatt állt a cég, amelynek most sikerült új tulajdonost találni. A Hong Kongban működő SPS Automotive Performance nevű szuperautó értékesítéssel és javítással foglalkozó cég több ügyfele dobta össze a pénzt a német márka megmentésére. A hírek szerint már a Genfi Autószalonon újra jelen lesz a Gumpert márka, a sorozatgyártás pedig a lényegében már elkészült, a 2011-es Tornante tanulmány által megelőlegezett autóval indul újra, amely a pénzügyi nehézségek miatt került parkolópályára.

A Gumpert manufaktúra alapítója és immár egykori tulajdonosa, Roland Gumpert időközben egy újabb szuperautó fejlesztésébe kezdett. Annyi az újdonság, hogy immár nem egymaga készíti a konstrukciót, hanem a Reiter Engineering (többek között a Lamborghini partnere, a gyári GT3-as versenyautókat fejleszti és építi) és a JAS Motorsport (a WTCC-ben a Honda partnere) segítségével készül az újdonság. Amíg a Gumpert manufaktúra visszatérése 2016 vége felé várható, a Roland Gumpert által fejlesztett új szuperautó érkezésével kapcsolatban még nem hallani dátumról.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!