Az idei Dakaron a 11 km-es prológ szolgált volna a rajtsorrend kialakítására, és ennek a szakasznak az eredménye is beleszámított a végső értékelésbe. A 47 éves, a Dakaron először induló kínai Guo Mei-ling Mini X-Raid (360) versenyautójával egy ugratót követően elveszítette uralmát autója felett, és a nézők közé csapódott, ahol 11 embert gázolt el – közülük ketten, egy apa és 14 éves fia vannak válságos állapotban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel a mezőnyt követő mindhárom mentőhelikoptert a balesethez küldték, félbeszakították a prológot, és noha néhány autó és motorkerékpár már célba ért a baleset idején, az ő eredményüket is törölték.

A mezőny ezt követően felsorakozott az első szakasz Villa Carlos Paz-ban található céljánál, de végül nem indultak el a rossz időjárás miatt. A szervezők kétszer is eltolták az indulás időpontját, de mivel a viharos széllel és jelentős esővel járó időjárás nem javult, és így a mentőhelikopterek nem tudtak felszállni, törölték ezt a 258 km-es szakaszt. Így, ha megfelelőek lesznek a körülmények, hétfőn a Termas Rio Hondo-ból rajtoló második szakasszal indul el ténylegesen a 2016-os Dakar. Az időjárás-előrejelzések egyébként a következő pár napra hasonló viharos-esős időt jósolnak, úgyhogy könnyen lehet, hogy még több szakaszt kell majd törölni biztonsági okokból.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!