Mindössze 50 darab Audi TT RS-R megépítését tervezi az Abt tuningcég, de nagyon nem kell aggódni: akinek elég pénze van, az később is vehet magának egyet, épp csak egyenként kell majd megfizetnie az egyes alkatrészek felárát, nem kap kedvezményes „csomag” árat. Meg egy kicsit várnia is kell, hiszen például a motortuning még nem érhető el külön.

A központi elem a 2,5 literes, soros öthengeres turbómotor, amely szériaállapotában 400 LE/450 Nm teljesítményű, ennek a teljesítményét 500 LE/570 Nm-re növelik. Rozsdamentes acélból készítenek kettős csővel rendelkező kipufogórendszert is, amivel hangosabb lesz az öthengeres működése.

A TT RS-R csomag ezen felül még karbonból sütött kiegészítőket tartalmaz, kívül rengeteg légterelő, belül meg díszbetétek készülnek ebből a műanyagból. Ezen felül is megvalósítják a megrendelők elképzeléseit, Daniel Abt számára például egyedi belsőt készítettek, amely az alábbi videón tekinthető meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!