A Multivan egyre növekvő népszerűségnek örvend a Van-ek bővülő szegmensében. A három évvel ezelőtti generációváltás óta háromszor egymás után nyerte el a Multivan az „auto motor und sport” olvasói választásán az első helyet. A szavazók 27,7 százaléka találta a Volkswagen Multivant a piac legjobb Van-jének. Ráadásul nagy fölénnyel: A második helyezett a maga 14 százalékával az első helyezett Multivan szavazatainak csak a felét tudta megszerezni.

„50 évnyi tapasztalatot nem lehet egykönnyen letaszítani a trónról” – fűzte hozzá az ams főszerkesztője Bernd Ostermann. Ez a kitűnő eredmény a németországi piaci sikerekben is visszatükröződik. „Időközben minden ötödik Németországban eladott nagy egyterű egy Multivan. Ezt az eredményességet szeretnénk a jövőben is folytatni. Jó példa erre a Multivan Beach, mely a lifestyle és sportkedvelők körét célozza meg”, mondta Bernd Wiedemann, a Volkswagen Haszonjárművek elnökségének szóvivője.

A Volkswagen Multivan sikertörténete 1985-ben kezdődött a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA). Ott ünnepelte a Multivan a premierjét, ahol a Volkswagen hivatalosan tanulmányautóként mutatta be. Az újdonság azonban olyan kedvező fogadtatásra talált a közönségnél, hogy a következő évben megkezdődött a szériagyártás. Többcélú autóként a kombik, kisbuszok és lakóautók tulajdonságait ötvözi.

Ezeket a tulajdonságokat aztán az idők folyamán finomították és optimalizálták, de az alapértékek megmaradtak több mint 20 éven és három generáción át.