Előszeretettel nyúl a szovjet haszonjárművekhez a Dr. Broman’s Place nevű orosz műhely, korábban már készítettek Zil-130-as fülkével ellátott pickupot is. Legújabb alkotásuk két mérettel nagyobb lett, még az óriási pickupok hazájában, az Egyesült Államokban is megállja a helyét.

Egy Gaz 66-os teherautó alvázára helyezték rá a az eredetileg egy 1958-as Zil-157-es teherautó fülkéjét, és ehhez egyedi platót készítettek. A szovjet teherautókból származó V8-asnál erősebb, megbízhatóbb és nem utolsósorban takarékosabb is a General Motorstól származó 7,5 literes V8-as benzinmotor, ami a hosszú orrba került.

Persze egyedi megrendelésre készülő autóról lévén szó bármit meg tud valósítani a Dr. Broman’s Place, aki a hétköznapi használhatóságot szeretné elérni, annak például a Chrysler 5,2 literes V8-asát ajánlják. A vételárról csak annyit mondanak, 3-5 millió rubel (13-22 millió Ft) között tudnak még egy ilyet építeni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!