Mivel nem nagyon látszik tartós csökkenés az üzemanyagárakban, az Egyesült Államok autóvásárlói számára a legfontosabb döntési szempont a fogyasztás lett. Ez derül ki a Consumer Reports felméréséből.

Az 1702 megkérdezett 37 százaléka szerint az alacsony fogyasztás alapján döntenek az autóvásárláskor, második helyen a minőség van 17 százalékkal, majd a biztonság következik 16 százalékkal. Az ár (14 százalék) és a teljesítmény (6 százalék) zárja a sort.

Az emberek 90 százaléka a magas üzemanyagárak miatt szeretne kisebb fogyasztású autót, 62 százalékuk a környezetre gyakorolt hatását szeretné csökkenteni, míg 56 százalékuk a külföldi olajtól való függőség miatt váltanának takarékosabb autóra. Az emberek 73 százaléka vásárolna alternatív üzemanyaggal – E85 – hajtott autót, elektromos hajtású autóba csak a fiatalok ülnének be, 55 év felett már elenyésző az újfajta technológiára fogékony vásárlók aránya.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!