Atieva néven alapították azt a vállalkozást, amely talán a legkomolyabb kihívója lesz hamarosan a Tesla Motorsnak. Most, hogy célegyenesbe fordult a kínai és japán tőkéből finanszírozott vállalkozás, néhány fontos dolgot bejelentettek. Mostantól Lucid Motors a cég neve, első autójukat Atvus néven dobják piacra 2018 folyamán.
lucid2
A fejlesztést az a Peter Rawlinson irányítja, aki korábban a Tesla Motors alelnöke volt, és a Model S fejlesztéséért volt felelős. Pár fontos számot már ismerünk, valós 900 lóerő lesz az újdonság teljesítménye, azaz egyszerre ennyi energiát képes szolgáltatni a 87 kWh kapacitású akkumulátor-csomag, ami 300 mérföld/482 km hatótávolságot tesz elérhetővé. Extraként lesz nagyobb kapacitású akkumulátor is, amellyel 400 mérföld/644 km lesz a hatótávolság. Az első teljes évben (2019) 20 ezer Atvus legyártásával számolnak, de középtávon már évi 130 000 luxusszedánt készítését tervezik, emellé még egy szabadidő-autót és egy szuperautót is terveznek majd; arról egyelőre nincs szó, hogy megfizethető villanyautót is piacra dobnak.

lucid3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!