Nem csak egyszerűen a tuningrajongóknak kedveskedett a legújabb abroncsaival a Hankook abroncsgyár az Esseni Tuningszalonon, de néhány olyan ötletet is megmutatott a látogatóknak, amely gyökeresen szakít a kerék jelenlegi kereteivel. Ezeket gyűjtőnéven “fashion wheels”-nek, azaz divatkerekeknek nevezi.

A kényelemre vágyóknak például ott a mágnesfelni, amelynél a karosszériához csatlakozó kerékagy és a futófelületet viselő gyűrű között nincs fizikai kapcsolat, csak egy mágneses tér – ezzel megspórolható mondjuk a felfüggesztés is. Vagy ott van a sport abroncs, amelynek három részre osztott futófelülete bedől kanyarban. A szupertakarékos gumi alaphelyzetben csak a két külső peremén gördül, ha tapadásra van szükség, akkor a futófelület közepe is nekinyomódik az aszfaltnak. Végül a terepjáró-kerék, ahol apró szegmensekre osztották a futófelületet, amelyek egyenként is képesek rugózásra, és így tökéletesen alkalmazkodnak a terepviszonyokhoz. A technika jelenlegi állása szerint még pár évtizedig nem számíthatunk arra, hogy a Hankook ötletei gyakorlatban megvásárolható termékeket eredményezzenek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!