Az orosz üzletember, Vladimir Antonov most épp nem az autóiparban végzett tevékenysége miatt kerül szóba a sajtóban, hanem azzal, hogy két érdekeltségébe tartozó litván bankkal is komoly problémák vannak, az egyik élére az állam csődbiztost nevezett ki, és európai elfogatóparancsot is kiadtak az üzletember ellen.

A vád szerint a Snoras bank 68 százalékát birtokló Vladimir Antonov eltitkolta a pénzintézet valós helyzetét, amelynek egyes források szerint 300 millió, más forrás szerint 1 milliárd eurós hiánya van. A bankot államosították, Vladimir Antonov és üzelttársa, Raimundas Baranauskas ellen pedig európai elfogatóparancsot adtak ki. A szintén a Vladimir Antonov érdekeltségébe tartozó Krajbanka is gondban van. Nem tudni, mi lesz a sorsa az üzletember brit érdekeltségeinek, amihez a CPP karosszériaépítő, a Bowler autógyár és az immár a szintén a tulajdonában lévő Spyker márka is tartozik – a Portsmouth fociklubbal egyetemben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!