Most indult el a Toyota Harrier forgalmazása Japánban, és ezzel egyszerre mutatták be a gyári kiegészítők között megtalálható TRD és Modellista kiegészítőket. Alapvető különbség a két gyári tuningprogram között, hogy előbbi versenyautós stílusú újdonságokat hoz, míg a Modellistánál a megjelenésen van a hangsúly, nem hiányozhat a króm csillogása sem.

A Toyota Racing Development által készített kiegészítőket az Európában is ismert GR, azaz Gazoo Racing néven találjuk a japán kínálatban, a mélyre húzott légterelőket az első lökhárító sarkaira ragasztható extra „légbeömlőkkel” lehet kiegészíteni, nem csak a 20 colos felniket, de Michelin Pilot Sport 4-es abroncsokat is adnak, a hátsó lökhárítóban négy kipufogóvégződésnek van helye, a vezetési élményt hivatott növelni a Yamaha lengéscsillapítóval kiegészített kanyarstabilizátor.

A Modellista sorozatban két teljes készletet kínálnak, a Gran Blaze és az Avant Emotional megjelenést – a különbség annyi, hogy előbbinél látható kipufogóvégződések vannak. Ezeknél új hűtőrácsot is tartalmaz az első lökhárító, a 20 colos felnik „Wing Dancer XIV” névre hallgatnak. Kék hangulatfényeket, fémből készített ajtókárpit-betéteket, illetve parkettázott csomagtér-padlót is találni a Toyota Harrier Modellista kiegészítők között.