Bátran nyúlt hozzá a gyár a Toyota GT 86-ashoz, bizonyítva, hogy még bőven van tartalék a sportkocsiban. Egy versenyistálló/tuningcég meg az egész típust ihlető AE86-ost idézte fel.

A Toyota gyári kiegészítőket készítő csapatának és a Gazoo Racing-nek a munkája a GRMN Sports FR Concept Platinum elnevezésű autó, amely több egy sima karosszériatuningnál. Nem csak a lökhárítókat cserélték le, de az ajtók kivételével a fém karosszériaelemeket is. Egy kicsit sarkosabb lett a megjelenés elöl-hátul, sokak szerint a nagy teljesítményű Suprát előlegezi meg.

Hivatalosan semmi ilyesmiről nincs szó, de azért hozzányúltak a techikához is, turbófeltöltő segítségével növelik 330 lóerősre a 2,0 literes boxermotor teljesítményét, Brembo fékrendszert. A karosszéria-módosítást 18 colos könnyűfém felnik teszik teljessé. Az utastérben egyedi bőrkárpit és megváltoztatott színű műszerfal-világítás érdemel említést.

Szintén gyári alkotás, de egy teljesen már korszakba helyezi át a GT 86-ost az x Style Cb elnevezésű átépítés. A hatvanas évek olasz sportkocsijait idézi a módosított orral és farral rendelkező kupé, amely még kétszínű fényezést is kapott.

A hivatalos sajtóközlemény alapján egyébként kifejezetten a női vásárlóknak készült ez az átépítés, amelyet a Gazoo Racing-gel közösen valósítottak meg. Ennek megfelelően a megjelenés mellett sportosabb futóművet és nagyobb teljesítményű fékeket is kapott az autó.

A harmadik átépítés a nyolcvanas évek AE86-osát idéző külsővel ruházta fel a GT 86-ost, és a TOM istálló alkotása. Ez a csapat 1974 óta versenyez Toyotákkal, és ennek megfelelően mindent beleadtak, és a külső módosítása mellett a technikát is fejlesztették.

A 2,0 literes négyhengeres boxertől megszabadultak, annak helyére egy 3,5 literes szívó Toyota V6-ost szereltek, aminek a teljesítményét 400 lóerőre tornázták fel. Megerősítették a kuplungot, Advox felfüggesztést és szélesített kerékjáratokat kapott az autó, amibe a TOM 18 colos Igeta felnijei kerültek. Az utastérben karbon betétek jelentik a változást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért