A Smartnál vezette be a Daimler konszern az Electric Drive jelölést az akkumulátoros-elektromos autókra, ezt veszi most át a Mercedes márka, ahol is először a Kecskeméten is gyártott B-osztály alapján valósítják meg a helyi károsanyag-kibocsájtás nélküli hajtást.

Korábban is mutatott már elektromos hajtású B-osztályt a gyár, most az az újdonság, hogy az Electric Drive tanulmány az utolsó csavarig megegyezik a sorozatgyártású változattal, és már néhány fontos számot is tudunk. Az első kerekeket hajtó motor csúcsteljesítménye 136 lóerő, maximális nyomatéka 310 Nm, a padló alá épített lítium-ion akkumulátorral a szabványos mérési ciklus szerint több mint 200 kilométer megtételére képes az autó egy feltöltéssel. 2014-ben indul majd a Mercedes B Electric Drive forgalmazása, a sajtóközlemény arra nem tér ki, Magyarországon vagy Németországban fogják-e gyártani az újdonságot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!