A Red Bull német versenyzője ezúttal is végig domináns szerepet játszott a hétvége során, akárhogy igyekezett Fernando Alonso, nem sikerült utolérnie Vettelt, de az ötödik helyről rajtolva így is begyűjtötte az ezüstérmes helyet és az azért járó értékes pontokat. A dobogó harmadik helyére Vettel csapattársa, Mark Webber állhatott fel. „A világbajnokság szempontjából ez nagyon jó lépés volt számunkra. Láttuk, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Fantasztikus ez az érzés, és nagyszerű, hogy egy futam úgy alakul, ahogyan te szeretnéd. Büszke és boldog vagyok és nagyon élvezem.” – szögezte le a versenygyőztes Vettel, akinek ez volt zsinórban a negyedik győzelme, s az első alkalom 1989 óta, hogy egy pilóta zsinórban három versenyen minden körben az élen álljon. Akkor ez a bravúr Ayrton Sennának sikerült.

A riválisok fogadkoztak a versenyt megelőzően, hogy megállítják Vettelt, de a címvédő világbajnok csapat olyannyira erős volt már az első körben, hogy miközben két pilótája elhúzott a mezőnytől, addig a mclarenek és a ferrarik egymással viaskodtak. Sokáig úgy is tűnt, hogy a harmadiknál jobb helyet nem tud Alonso megcsípni, de a verseny második felénél Mark Webber elkezdett leszakadni Vetteltől és a spanyol pilóta célkeresztjébe került. Állítólag a Red Bull ausztráljának a KERS-szel voltak gondjai, s ez tette lehetővé, hogy Alonso üldözőbe vegye és befogja mindössze tíz körrel a verseny vége előtt. A ferraris tövig nyomta ezután a gázt, főleg mikor látta Vettel autóját szikrázni. Felcsillant előtte a győzelem reménye is. Vettelt azonban nem lehetett megállítani, s megnyerte a futamot.

A verseny egyik legnagyobb érdekessége Lewis Hamilton nevéhez fűződik, akinek ki kellett cserélni autójában a kormányt egy bokszbeállás során, de autója ezután is tökéletesen működött. A brit azonban bárhogy is próbálkozott, végül nem sikerült beérnie Mark Webber szárnyaló bikáját. Jenson Button ért célba ötödikként, és az övé a leggyorsabb köridő. A frissen szerződést hosszabbító Felipe Massa ismét meghálálta a bizalmat, hiszen a hatodik helyre hozta célba vörös betontorpedóját.

Bár megpróbálta kielőzni Massát, mégsem sikerült elhappolni a brazil elől az előkelőbb helyet Kimi Räikkönennek, így a finn kénytelen volt beérni a hetedik pozícióval. Romain Grosjeannak sikerült felhajtás nélkül megúsznia a versenyt, s bár a rajtnál a nagy óvatosság miatt visszaesett a középmezőnybe, néhány sikeres előzés és a jó stratégia miatt végül a kilencedik lett Nico Hülkenberg Force Indiája mögött. Bruno Senna utolérte és kielőzte Nico Rosberget, így lett az övé a tizedik helyért járó utolsó pont. Hárman szenvedtek abroncssérülést a verseny során: Michael Schumachert (Jean-Eric Vergne révén), Pastor Maldonado (Kamui Kobajasi révén) és Sergio Perez (Daniel Ricciardo révén). Michael Schumacher egyébként később többször is figyelmen kívül hagyta a kék zászlókat, s emiatt a pályabírák vizsgálták az ügyét. Végül a németet nem büntették meg, de így is vége volt a versenyének egy sebességváltó meghibásodás miatt.

Indiai Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1:31:10.744 2. Fernando Alonso Ferrari + 9.437 3. Mark Webber Red Bull-Renault + 13.217 4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes + 13.909 5. Jenson Button McLaren-Mercedes + 26.266 6. Felipe Massa Ferrari + 44.674 7. Kimi Räikkönen Lotus-Renault + 45.227 8. Nico Hülkenberg Force India-Mercedes + 54.998 9. Romain Grosjean Lotus-Renault + 56.103 10. Bruno Senna Williams-Renault + 1:14.975 11. Nico Rosberg Mercedes + 1:21.694 12. Paul di Resta Force India-Mercedes + 1:22.815 13. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:26.064 14. Kamui Kobajasi Sauber-Ferrari + 1:26.495 15. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1 kör 16. Pastor Maldonado Williams-Renault + 1 kör 17. Vitalij Petrov Caterham-Renault + 1 kör 18. Heikki Kovalainen Caterham-Renault + 1 kör 19. Charles Pic Marussia-Cosworth + 1 kör 20. Timo Glock Marussia-Cosworth + 2 kör 21. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 kör 22. Michael Schumacher Mercedes Nem ért célba 23. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth Nem ért célba 24. Sergio Perez Sauber-Ferrari Nem ért célba Leggyorsabb kör: Jenson Button, 1:28.203

A Forma-1-es cirkusz gyorsan halad tovább, hiszen még három futam van hátra a 2012-es világbajnokságból, mielőtt az november végén Brazíliában véget nem ér. A jövő héten máris Abu-Dhabiban állnak rajthoz a Forma-1-es autók. Mivel Abu-Dhabi is Vettel fenségterületének számít, így nem sok jóra számíthatnak a riválisok, legfőképpen Fernando Alonso. Az eddigi három versenyből ugyanis kettőt Vettel nyert, a harmadikon pedig már az első körben kiesett. Így hacsak nem történik valami tavalyihoz hasonló malőr a német tehetséggel, ezúttal is bizton lehet rá fogadni.

A világbajnokság eredménye az Indiai Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 240 pont 2. Fernando Alonso Ferrari 227 pont 3. Kimi Räikkönen Lotus-Renault 173 pont 4. Mark Webber Red Bull-Renault 167 pont 5. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 165 pont 6. Jenson Button McLaren-Mercedes 141 pont 7. Nico Rosberg Mercedes 93 pont 8. Romain Grosjean Lotus-Renault 90 pont 9. Felipe Massa Ferrari 89 pont 10. Sergio Perez Sauber-Ferrari 66 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull-Renault 407 pont 2. Ferrari 316 pont 3. McLaren-Mercedes 306 pont 4. Lotus-Renault 263 pont 5. Mercedes 136 pont 6. Sauber-Ferrari 116 pont 7. Force India-Mercedes 93 pont 8. Williams-Renault 59 pont 9. Toro Rosso-Ferrari 21 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!