Mivel a Brabus a Mercedes partnere – ők a Smart házi tuningolói -, a többiek előtt megkapták már az új S-osztály AMG változatát, így alig pár nappal az autó hivatalos leleplezését követően már prezentálni is tudják a növelt teljesítményű, vadított megjelenésű kivitelt.

Az S 63 AMG-ben szolgáló  biturbó V8-as teljesítményét 730 LE/1065 Nm-re növelik (kicserélik a turbókat), így motorizálva az elektronikus korlátozástól mentesített S-osztály már akár 325 km/órás tempóval képes száguldani. Ehhez még egyedi lökhárítókat és akár 21 colos felniket is adnak, no meg egy, a motorhangot gombnyomásra befolyásolni képes rendszert, illetve a légrugók átprogramozásával 15 mm-rel csökkentik a hasmagasságot.

Az S 500 esetén használt 4,7 literes, biturbó V8-as erejét 520 LE/820 Nm-re növelik, ennél már van elektronikus korlátozás – a gyári 250 km/h mellett 275 km/h és 300 km/h végsebesség is választható. Természetesen az utastérben is rengeteg Brabus kiegészítőt lehet kérni, de akár egyedi kívánságokat is megvalósítanak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!