A kipufogórendszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó American Racing Headers nevű tuningcég úgy gondolta, tudásának legjavát egy igazán egyedi rendszerrel demonstrálja a 2017-es SEMA kiállításon, úgyhogy mintegy egy év alatt megépítették a PriuSRT8 nevű alkotást a Farks Supercars nevű céggel közösen.

Csak a karosszéria külső héját hagyták meg változatlan formában – a fólia dekorációtól eltekintve még a pezsgőmetál színhez se nyúltak hozzá –, egyébként egyedi, az NHRA szabályzatnak megfelelő acélcső vázat szerkesztettek az új technika fogadására, a padlólemezt alumíniumból gyártották le. Ennek központi eleme a 6,2 literes, kompresszoros Hellcat Hemi V8-as, amely az egyedi kipufogórendszer mellett nagyobb feltöltőt is kapott, úgyhogy 1000 lóerő a teljesítménye.

Mindez az erő 6 fokozatú Tremec kézi kapcsolású váltó közvetítésével jut el a hátsó tengelyhez, ami egy Ford merevhíd alaposan megkurtítva, hogy a hatalmas hátsó kerekek elférjenek a gyári karosszéria alatt. Még hátravan az autó tudásának kipróbálása, de sokat ígér, hogy a gyári Hellcat motoros Challengernél 590 kg-mal könnyebb a PriuSRT8.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!