A legjobban fogyó személyautó az Egyesült Államokban a Toyota Camry, márpedig csak úgy lehet megfelelni mindenki ízlésének, hogy teljesen izgalommentes, steril autót alkotnak. Ránézésre itt is egy ilyen, hétköznapi szedánt látunk, pedig a valóság az, hogy egy gyorsulási versenyautó van a képeken és a videón, amely egyszerű külső héjként viseli a Camry megjelenést.

Teljesen egyedi csővázat szerkesztettek annak érdekében, hogy a gyorsulási versenyautóhoz képest szokatlan arányokkal megáldott karosszéria alatt elhelyezzék a technikát és a vezetőt. Az első kerekek között helyezték el a Toyota Tundra pickupból származó 5,8 literes V8-ast, amely kapott egy TRD kompresszort és nitrobefecskendezőt is, így a teljesítménye 850 lóerőre emelkedett.

Kívülről nézve nagyjából csak az árulkodik a valóságról, hogy a 18 colos felnikre nem utcai abroncsokat, hanem DOT 335/30/18-as méretű, kifejezetten gyorsulási versenyekre kifejlesztett slick abroncsokat szereltek. A Toyota még nem mérte le, pontosan milyen gyors a Camry meglepetésautó, de úgy számolnak, 9,8 másodperc alatt futja a negyedmérföldes távot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!