A gyár úgy ítélte meg, nincs értelme a Fiesta RS változatának, talán azért, mert már egyszerűen nincs idő annak piacra dobására – januárban már megismerhetjük az új generációt WRC-köntösben, ezt követően pár héttel-hónappal már a szériagyártású változatot is leleplezik. Azonban a gyárral szoros kapcsolatban álló Mountune tuningcég megoldással szolgál a nagyobb teljesítményre vágyó pilótáknak.
fiesta2
Még az idén bemutatkozik a Fiesta ST MTX elnevezésű tuningkészlet, amelynél a hírek szerint 80 lóerővel növelik meg az 1,6 literes turbómotor teljesítményét – mivel az amerikai forgalmazó beszélt a csomagról, az ott egyedüliként elérhető 180 lóerős változathoz jön hozzá ez a teljesítmény. Mindez nagyrészt a Garret GT2554R turbófeltöltőnek és az átprogramozott motorvezérlőnek köszönhető. Ennél a csomagnál várhatóan nem marad meg a gyári garancia, mint a szerényebb teljesítménynövelést nyújtó Mountune-átalakításoknál, de várhatóan ez az apróság nem fogja visszatartani a vásárlókat.

fiesta3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!