A FIA és a MICHELIN célja, hogy minden tőle telhetőt megtegyen annak érdekében, hogy a versenyzés komolyan hozzájáruljon a mobilitás fejlesztéséhez, és hogy 2011-től az együttműködés három pilléréből származó konkrét programokat valósítsanak meg.
A közúti biztonság javítása, mégpedig olyan akciók végrehajtásával, melyek növelik a fiatalok és a jövő autósainak tudatosságát szerte a világon. Gumiabroncs innovációk létrehozása az autóverseny sport keretein belül a közúti abroncsok fejlesztésének érdekében. Versenyek segítségével létrehozott, új megoldások a mindennapi mobilitás ökológiai lábnyomának csökkentésére.

A közúti közlekedésbiztonság érdekében a MICHELIN a FIA „Action for Road Safety” elnevezésű közúti közlekedésbiztonsági kampányának hivatalos, nemzetközi szintű partnere lesz. Ezt a programot az ENSZ által indított Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért elnevezésű kampányának támogatására hozták létre, mely öt millió élet megmentését tűzte ki célul a következő tíz évben. A „FIA Action for Road Safety” nemzetközi együttműködési programja tökéletesen illeszkedik a Michelin által, az Európai Bizottsággal együttműködve életre hívott, kibővített ROSYPE (Road Safety for Young People in Europe, azaz Közlekedésbiztonság a Fiataloknak Európában) program keretébe, melynek célja, hogy 15 európai országban 700.000 fiatalnak hívják fel a figyelmét a közúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kérdések fontosságára 2012-ig.
 
A műszaki kérdések tekintetében, a MICHELIN vállalja, hogy a FIA World Rally Championship (FIA WRC) 2012-es szezonra vonatkozó, új szabályainak megfelelően jelentősen növeli gumiabroncsai élettartamát. A FIA és a MICHELIN szakértők segítségével megméri és feltérképezi a WRC ökológiai lábnyomát, hogy környezeti kompenzációs rendszert állítson fel ehhez kapcsolódva. A FIA és a MICHELIN már most komolyan foglalkozik a 2012-re és 2013-ra tervezett akciókkal, mint például az autóversenysport környezeti stratégiájának, valamint olyan intézkedéseknek a kidolgozása, melyek biztosítják gyors technológia átadást versenyautók és a közönséges közúti járművek között.