Egyedüli gyári csapatként már két világbajnoki címet is szerzett a Chevrolet a WTCC-ben, és várhatóan idén bezsebeli a harmadikat is. Azonban igazi ellenfél nélkül sok értelme nincs a versenyzésnek, ezért a Chevrolet bejelentette, hogy 2013-ban már nem indul gyári csapattal a World Touring Car Championshipben.

Noha a Honda és a Volvo is bejelentette, hogy indul majd a WTCC bajnokságban, mindkettő csak gyári támogatású csapattal vesz majd részt a versenyzésben, ahhoz hasonlóan, ahogy például Michelisz Norbert is egy privát BMW-vel indul a sorozatban. A Seat is fontolgatja a visszatérést a túraautó-versenyzéshez, de ők valószínűleg csak 2014-ben térnek majd vissza az új León-nal, így elképzelhető, hogy a 2013-as szezonban hivatalos gyári csapat nélkül zajlik majd a WTCC világbajnokság. Ami lehet, hogy a jelenleginél izgalmasabb küzdelmeket jelent majd a nézőknek. Nem tudni, hogy a szervező FIA tervezi-e a szabályok módosítását, a költségek csökkentése attraktívabbá tehetné a bajnokságot a gyártók számára. Ott van például a brit túraautó-bajnokság, ahol az új szabályok bevezetését követően 11 gyártó van jelen. Valami hasonló vérfrissítés jót tenne a WTCC-nek is. A Chevrolet azért a szezon közepén jelentette be kiszállását, hogy a gyári pilótáknak legyen idejük új állás/versenysorozat után nézni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!