Egyre többen nem foglalkoznak az évenkénti kétszeres abroncscserével, hanem rögtön négyévszakos gumikat használnak, és ez elég ok volt az osztrák ARBÖ, a német ACE és GTÜ számára, hogy aktuális tesztjükben ezeket vizsgálja. Méretben a kompakt- és középkategória számára érdekes 205/60 R16-ot választották. Referenciaként egy garnitúra nyári- és téli abroncsot is megmértek.

A nyári abroncs életveszélyes téli útviszonyok között, a tesztpálya emelkedőjén nem volt képes felmenni vele a Citroën Berlingo, hanem visszacsúszott. A sík úton vizsgált fékezésnél és kanyarodásnál olyan rossz eredményeket ért el, hogy nulla ponttal jutalmazták. Nem ilyen rossz a Michelin, a Nexen és a Bridgestone négyévszakos abroncsa, de attól még csalódást keltenek havas úton, a vezető gyakori ESP-beavatkozással találkozik majd, illetve folyamatos ABS-működés melletti hosszú fékútra számíthat. A Fulda, a Nokian és a Continental abroncsa ezzel szemben megközelíti a téli abroncs – a tavalyi tesztgyőztes Continental – teljesítményét havas útfelületen.

Nyári körülmények között aztán változik a helyzet, amelyik abroncs téli körülmények között optimális volt, nyári körülmények között – augusztusban, Bécs mellett teszteltek 25°C-os hőmérséklet mellett – pontatlan iránytartás jellemzi. A havas felületen szenvedő Bridgestone nyári abroncs szintjén teljesít, ahogy a Goodyear gumija is kitűnő nedves körülmények között. Egyedül a tesztgyőztes Continental AllSeason Contact tudott minden körülmények között jó eredményt elérni, mind az objektív mérések és a szubjektív vezetési élmény kategóriában. A részletes eredményeket az ARBÖ német nyelvű weboldalán találják.