Kifejezetten a kompakt személyautóknál elterjedt, megfizethető abroncsok teljesítményére voltak kíváncsiak a német GTÜ, ACE Auto Club Europa és az Arbö nyárigumi-tesztjén, ezért a 205/55 R16-os méretosztályban csak olyan abroncsokat vizsgáltak, amelyek darabára nem érte el a 100 eurót.

A kilenc vizsgált abroncsból három lett „nagyon ajánlott”, és amíg száraz úton nagyon közel vannak egymáshoz az abroncsok, nedves körülmények között már nagy eltérések tapasztalhatóak. A Nokian Wetproof abroncsa a jó nedves tulajdonságai mellett kedvező árával (304 euró a négy abroncs ára) emelkedett ki a mezőnyből, a második helyre egy pont lemaradással került a Dunlop Sport BluResponse (344 euró a négy abroncs ára) és szintén egy pont lemaradással lett harmadik a Continental PremiumContact 6 (368 euró a négy abroncs ára).

Amíg a Nokian abroncsa nedves körülmények között mindig a legjobb vagy közel legjobb teljesítményt nyújtja, a Dunlop és a Continental gumija csak egy-egy fejezetben remekel, egyébként az átlagot hozza – cserébe száraz aszfalton jobbak a finn guminál. A Hankook és Falken abroncsok alacsony árukkal emelkednek ki a mezőnyből, ezekből négy darabot 300 euró alatti áron lehet megvásárolni Németországban, ezzel a legolcsóbbak közé tartoznak. Az árakat a német BRV Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handverk 2019 februárjában gyűjtötte össze.